donderdag 15 december 2011

Winst van de lezer (2): Positieve bespreking in Boekblad

Boekblad wijdt in zijn decembernummer een volledige pagina aan het boek De Winst van de Lezer, het boek over het boekenvak in Vlaanderen. Een aantal citaten, voor wie geen abonnement op Boekblad zou hebben (wat toch wel een aanrader is) wil ik jullie niet onthouden.

"De omzet van de rechtstreekse verkoop via de Boekenbeurs en de eigen website is voor de algemene uitgevers even belangrijk als het omzetaandeel van CoLibro.  Slechts 15% van de Vlaamse auteurs haalt de helft van zijn gezinsinkomen uit literaire inkomsten. Wie kan beweren dat hij dit allemaal wist? Deze informatie is terug te vinden in De Winst van de Lezer."

"Rode draad in het boek is de waardeketen van het boek... In het ketendenken zit vooral de waarde van dit boek voor Nederlandse boekenvakkers met zakelijke belangen in Vlaanderen - voornamelijk uitgevers dus."
"Met Boekenbank en de projecten die daarmee samenhangen heeft Vlaanderen een voorsprong genomen op Nederland - juist ook omdat Boek.be het boekenvak als één keten ziet. Dat is misschien gedwongen door de omstandigheden...maar de organisatie slaagt er wel mooi in om die omstandigheden tot zijn voordeel aan te wenden.
Het boek De Winst van de Lezer is te koop in de betere boekhandel en bij uitgeverij Acco. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten